Innehållsförteckning

HR Resurs Webdesign
Hampus Rosencranz

Hampus Rosencranz

Innehållsförteckning

Vad är WordPress?

Många som har varit inne på att beställa eller skapa en hemsida har med största sannolikhet hört talas om WordPress. Men när jag når ut till potentiella kunder så är det inte alltid like klart över vad WordPress faktiskt är och vilka möjligheter som kommer med det. 

Till att börja med så är WordPress ett CMS, som står för Content Management System och på svenska – innehållshanteringssystem. Med andra ord så är det ett system för att hantera och publicera information. 

Idag så är valmöjligheterna mellan olika CMS nästintill oändliga, men det absolut största och populäraste är WordPress. WordPress släpptes för första gången Maj 2003 och har sedan dess bara blivit större och större. Idag är det över 75 000 000 webbplatser som är byggda i WordPress vilket är mer än 35% av alla världens hemsidor. Med det sagt så vågar jag påstå att det inte är någon chansning att använda WordPress som CMS till din hemsida. 

Vad har gjort WordPress så populärt?

Något som verkligen talar för WordPress enorma popularitet är att det är en så kallad öppen programvara med öppen källkod. Det har gjort det möjligt för alla att skapa en hemsida utifrån sin kunskapsnivå tack vare så kallade Plug-In eller tillägg. Med över 55 000 olika tillägg så är du garanterad till att hitta just det du behöver till din webbplats. 

Utöver tillägg så finns det nästan lika många teman som det finns hemsidor. Ett tema väljer du när du när man börjar bygga sin hemsida i WordPress. Det är som grunden för din hemsida med färdiga färgscheman, layouts och ibland även widgets. 

Webbshop i WordPress

Även fast WordPress till en början var ett verktyg för framförallt bloggare och informationssidor så betyder det verkligen inte att det är så än idag. Ett av WordPress mest använda tillägg är Woocommerce. Det är ett ehandelstillägg som gör det möjligt för användaren att bygga upp en webbshop och gör det enkelt att hantera allt som rör sig kring en butik online. Sanningen är att 44,7% av alla webbshoppar som finns drivs med Woocommerce och WordPress. 

HR Resurs

Fördelen med att beställa en hemsida som är designad i WordPress är att du gör det väldigt enkelt för dig själv att publicera nytt innehåll, ändra och/eller lägga till funktioner. HR Resurs har jobbat med WordPress under en väldigt lång tid och vet vilka teman och tillägg som är nödvändiga för att skapa din nya hemsida. Med hemsidan så får du också en genomgång i allt du behöver för att själv kunna driva din hemsida i framtiden. 

Så är du redo att ta dig eller ditt företag online – Kontakta HR Resurs

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på pinterest
Dela på email
Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på pinterest
Dela på email

Den här hemsidan kan använda cookies. Genom att fortsätta så accepterar du användningen av cookies.  

Scroll to Top